Otra encuesta coloca a Abinader por encima de Gonzalo y Leonel

Abinader encimas en nuevas encuestas

De presidentskandidaat van de Modern Revolutionary Party (PRM), Luis Abinader, zou de eerste ronde van de volgende verkiezingen in 2020 winnen met 47,5 procent, tegenover 31,8 procent voor Gonzalo Castillo, de presidentskandidaat van de Dominicaanse Bevrijdingspartij (PLD) en 18,3 procent voor de voormalige president Leonel Fernández van de Volksstrijdkrachten.

Dit is het resultaat van een onderzoek dat tussen 3 en 10 december is uitgevoerd door het Dominicaanse Instituut voor Toegepaste Studies, Marketing en Onderzoek (Idéame).

In het nationale district waren de kiezers voorstander van Luis Abinader met 41,1% van de stemmen, 36,2% van Gonzalo Castillo en 22,7% van Leonel Fernández.

El Alfa el jefe a favor de la campaña “Dile no a Netflix”

Uit de peiling blijkt dat in de provincie Santo Domingo 43,4% zou stemmen voor Luis Abinader, Gonzalo Castillo 33,0% en Leonel Fernandez 22,6%.

Ondertussen zou in de noordelijke regio van het land 56,5% op Luis Abinader stemmen. 26,1% zou stemmen voor Gonzalo Castillo en 17,0% voor Leonel Fernandez. Geen van hen antwoordde met 0.3 en 0.1 weet het niet.

In de zuidelijke regio wordt Abinader begunstigd met 42,4%, Gonzalo Castillo met 37,7%, Leonel Fernandez met 15,1%. De 2,5% zei dat geen van hen antwoordde en 2,3% zei dat ze het niet wisten.

In de oostelijke regio zou Luis Abinader ook winnen in de stemming, hoewel Gonzalo Castillo met een kleiner percentage van 39,4% van de stemmen 34,8% en Leonel Fernandez 15,5% zou krijgen. Een 5,4% zei voor niemand en 4,9% weet nog steeds niet wie er voor zal stemmen.

Wat de mogelijkheid van een tweede stemronde betreft, is 55,4% van mening dat er geen tweede ronde komt. 34,4% gelooft dat er één zal zijn en 12,2% weet niet of er één zal zijn.

Wat betreft de partijvoorkeuren geeft 40% van de respondenten aan de voorkeur te geven aan de Modern Revolutionary Party (PRM) als politieke entiteit. In de Partido de la Liberación Dominicana (PLD) was dit 37% en in de Fuerza del Pueblo (LFP) 9%. Een 2,4% was voorstander van de Partido Reformista Social Cristiano (PRSC), 2,2% van de Partido Revolucionario Dominicano (PRD) en 1,8% van de Alianza País. Terwijl 7,6% geen favoriet had.

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *